Nascholing beroepschauffeurs CBR (code 95)

Om beroepschauffeur te blijven, zijn beroepschauffeurs verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als u niet aan de nascholingsplicht voldoet, mag u uw vak niet meer uitoefenen.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn. Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen.

Excello kan veel opleidingen aanbieden: o.a.(VOL) VCA, EHBO, Veilig werken langs de weg, veilig hijsen, digitale tachograaf, chauffeursdag. Voor de praktijkuren kunnen wij Het Nieuwe Rijden aanbieden. Een gedeelte van de uren kan in eigen tijd via een e-learningprogramma worden gevolgd. De chauffeur hoeft dan maar drie uur te rijden. Dit kan op de eigen auto, die kent de chauffeur immers het beste. Dit levert het maximale rendement op.

Wij kunnen voor iedere chauffeur passende opleidingen aanbieden. Wij adviseren om niet te wachten met nascholen, maar om het over de jaren te spreiden. Wij kunnen u een passend traject aanbieden. Eventueel in combinatie met een praktijktraining.